Wetenschap

Toon als           
Volgorde

Bomen

Auteur: Rushforth

350 bomen in woord en beeld in deze unieke en uiterst compacte zakgids. Met een doordachte soort-bij-soort rangschikking, honderden kleurenillustraties, heldere teksten en praktische symbolen. Ideaal voor bos, park, straat en tuin. Een standaardwerk in zakformaat!

Close Encounters

Auteur: W. Strieber

Auteur: Strieber

Jesse staat oog in oog met een Iange, magere, menselijke gestalte met ongewoon grote ogen, die zegt dat hij kalm moet blijven en dat ze hem geen pijn willen doen. Gedaanten die hij niet kan zien, krioelen random de onderkant van zijn Iichaam. Hij voelt pijn in zijn benen.

Creatief dromen

Auteur: Garfield

Wij kunnen onze dromen gebruiken om ons te helpen. Te helpen bij de ingewikkelde vragen waarvoor we vaak in ons leven komen te staan. Volgens de schrijfster bestaan er verschillende technieken waardoor we zelf kunnen bepalen waarover we willen dromen. In dit inmiddels klassiek geworden boek geeft Patricia Garfield ons niet alleen een prachtig en warm overzicht van de wonderlijke wereld van onze dromen, maar reikt ze ons ook de methoden aan waarmee we zelf een diep inzicht in onze onbewuste geest kunnen verwerven. Wat je ook in je dromen wilt doen, je kunt het! Vooral als je aan de hand van dit boek leert tijdens je droom bewust te blijven. Vaardigheden worden groter, angsten worden overwonnen. Je dromen worden ontdekkingsreizen naar een vollediger en bewuster zelf.

Creatief met natuurlijke materialen

Auteur: Westland

De vele vormen en kleuren van bloemen, bladeren, zaden en grassen vormen voor Adri Westland een bron van creatieve uitingen. Bij de creatieve ideeën in dit boek wordt dan ook bijna uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke materialen: wenskaarten, dieren, poppetjes, vliegtuigen, boeketten, kransen, kettingen, schilderijtjes, mobiles, kleine cadeautjes, feestversieringen en nog veel meer.

De ontdekkers van de hemel

de Nederlandse sterrenkunde in de twintigste eeuw

Auteur: David Baneke

Er is iets bijzonders aan de hand met de sterrenkunde in Nederland. Ondanks zijn bewolkte klimaat en dichte bebouwing is Nederland op astronomisch gebied al een eeuw lang een grootmacht, met kopstukken als Kapteyn, Minnaert en Oort. Hoe komt dat? Wie waren die mensen? En waarom werd juist de Nederlandse sterrenkunde zo succesvol? In De ontdekkers van de hemel analyseert David Baneke de ontwikkeling van de sterrenkunde in Nederland vanaf de negentiende eeuw tot nu. Hij beschrijft wat er in verschillende periodes van wetenschap werd verwacht, wat de dromen en ambities waren, en welke rol de overheid speelde. Het verhaal van de sterrenkunde is verweven met de politieke, economische en culturele geschiedenis. Wereldoorlogen, wederopbouw en de Koude Oorlog speelden een rol, net als het idealisme van de jaren zeventig, het marktdenken van de jaren tachtig, en de internationale opstelling van Nederland als ambitieus maar klein land. Uiteindelijk probeert De ontdekkers van de hemel een antwoord te geven op de vraag waarom we berhaupt aan sterrenkunde doen, de mooiste wetenschap maar ook n met ogenschijnlijk weinig praktische toepassingen. David Baneke studeerde geschiedenis en werkte als wetenschapshistoricus aan verschillende Nederlandse universiteiten. In 2008 publiceerde hij het goed ontvangen Synthetisch denken: natuurwetenschappers over hun rol in een moderne maatschappij, 1900-1940.

De wereld van de zwarte stern

Auteur: van Gaalen

• Meer dan 140 kleuren-foto's van de mooiste natuur en indringende portretten van de zwarte stern.


• Ooggetuige verslagen van de aankomst van de zwarte stern in Afrika en Europa.


• Nederland is het belangrijkste land voor de zwarte stern in Europa.


• Het raadsel van de voorkeur van de zwarte stern voor een stekelmoerasplant om op te nestelen, opgelost.


• Het geheim van de zwarte sterns diep in Rusland.


• Trekken zwarte sterns over de Sahara?


• Poolse zwarte sterns eten anders.


• Een krijtstreep als ereteken.


• De enorme woordenschat van de zwarte stern.


• De zwarte stern in het land van de flamingo's.


• Jonge zwarte sterns blijven een zomer in Afrika. Ghana . . . en veel meer dat ons het wonderlijke, boeiende en soms verborgen leven van de zwarte ridder van de moerassen duideli'k maakt.

Denkwerk

kraak je hersenen met uitdagende taal- en wiskundige puzzels

Auteur: Jaap Klouwen

Denkwaar II 1e druk is een boek van Jaap Klouwen uitgegeven bij Kosmos Uitgevers. ISBN 9789085714637

In Denkwerk laat Jaap Klouwen je op een andere, onderhoudende manier kennismaken met taal en wiskunde. Van zebrawoorden en meetkundige matjes tot de optimale vrije trap; dit boek staat vol met breinkrakers voor de liefhebber van taal- en rekenkundige vragen. Naast de vragen staan ook de antwoorden in dit boek vermeld. De uitdagende hersenkrakers in dit boek garanderen uren puzzelplezier en maken je al puzzelend wijzer.

Eenjarige planten

Auteur:

Wilt u mooie bloemen kweken zonder al uw vrije tijd op te offeren? Wilt u uw tuin verfraaien met eenjarige planten die een beperkt onderhoud vragen? Eenjarigen verlenen uw tuin pracht en praal van de lente tot na de eerste vorst. Door de extra kleur die ze een tuin schenken, intrigeren ze elke tuinliefhebber. Deze gids legt klaar en duidelijk de juiste technieken uit voor het vermeerderen en stekken van eenjarigen. Verder vindt u in dit boek een selectie van eenjarigen die snel resultaat geven en gemakkelijk te onderhouden zijn. Op elke bladzijde wordt een plant besproken, en vindt u een bijhorende kleurenfoto en een fiche met duidelijke informatie. Zo kunt u snel elke plant herkennen en de belangrijkste informatie in een oogopslag doornemen. De ideale gids voor elke moderne tuinliefhebber, beginneling of expert, om snel, eenvoudig en met resultaat zelf eenjarigen te kweken!