ISBN: 9789054293095
Kijk op Boeken Auteur: Jessica de Jong


Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen, behalve in de directiekamer, toont Jessica de Jong aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ze laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen. Overheid en bedrijfsleven spannen zich al vele jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft. Het kabinet Rutte maakt het helemaal bont door het promoten van vrouwen bewust op een lager pitje te zetten. Is er nog een uitweg mogelijk? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek, wetenschap en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren. Jessica de Jong (1971) schrijft als journalist over emancipatie. Artikelen van haar verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Vandaag voor 12.00u besteld, vandaag verzonden.
Over de staat van onze artikelen
 1. Boeken zijn altijd tweedehands en afkomstig van particulieren, kringloopwinkels en overtollige voorraad van boekhandels. Klik hier voor meer informatie over wat er allemaal aan een boek kan mankeren.
Hoe werkt kopen bij Drie voor een Tientje?
 1. U betaalt 8 euro voor één boek, exclusief verzendbijdrage.
 2. U betaalt 9 euro voor twee boeken, exclusief verzendbijdrage.
 3. U betaalt 10 euro voor drie boeken, exclusief verzendbijdrage.
 4. Elk extra boek koopt u voor 3,33 euro.
Verzendbijdrage
 1. NL: € 6,25 met DHL.
 2. Verzending naar Belgie is niet mogelijk
 • subtitles product.description
  Auteur: Jessica de Jong  Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen, behalve in de directiekamer, toont Jessica de Jong aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ze laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen. Overheid en bedrijfsleven spannen zich al vele jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft. Het kabinet Rutte maakt het helemaal bont door het promoten van vrouwen bewust op een lager pitje te zetten. Is er nog een uitweg mogelijk? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek, wetenschap en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren. Jessica de Jong (1971) schrijft als journalist over emancipatie. Artikelen van haar verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant.
 • library_books Kenmerken
  NUR 745
  Aantal pagina's 155 pagina's
  Afmetingen 20 x 12,5 x 1,5 cm
  Auteur Jessica de Jong
  Bindwijze Paperback
  Category Boeken
  Category Mens & Maatschappij
  Category Sociale groepen
  Category Genderstudies
  Category Vrouwen & Meisjes
  Product lengte 200
  Product breedte 125
  Product hoogte 15
  Gewicht (gr) 203
  Druk 1
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Boeken><Mens & Maatschappij><Sociale groepen><Genderstudies><Vrouwen & Meisjes>
  Rubriekspad <Boeken><Mens & Maatschappij><Sociale groepen><Genderstudies>
  Illustraties Nee
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Publicatiedatum 20110301
  Subtitel behalve in de directiekamer
  Taal Nederlands
  Thema Subject Code JBSF1
  Uitgever Uitgeverij Conserve
  Verschijningsdatum maart 2011
  Verschijningsdatum 2011-03-03
  Uitgever Rode Kamer, de
  Oorspronkelijke releasedatum 2011-03-01
  NUR code 745
  Rubriekspad <Damesmode><Lingerie>
  Category Lingerie
  Category Damesmode
 • label Onderwerpen