Psychologie / Coaching

Toon als           
Volgorde

Broederziel alleen

Auteur: Weggemans
de dood van een broer of zus een plaats geven

Het verlies van een broer of zus is biologisch gezien het 'meest dichtbije' verlies: je had het zelf kunnen zijn. Toch wordt er weinig over gesproken of naar gevraagd. Marinus van den Berg noemt het 'onderschatte rouw'. Maar het verlies van een broer of zus heeft gevolgen voor de rest van je leven, met name voor je relaties. Door het verlies niet te ontkennen, door te zien wie er weg is, ontdek je dat met je broer of zus ook een stukje van je eigen identiteit verloren is gegaan. Het proces dat daarop volgt nodigt je uit om op een nieuwe manier je plek in te nemen als broer of zus, en de broer of zus die overleden is een eigen plek te geven.

Het boek wil een hulp zijn voor mensen die zich willen bezinnen op de vraag wat hun broer of zus voor hen betekent. En nog belangrijker: de vraag wat zij zelf willen betekenen als broer of zus, zowel binnen als buiten hun eigen familie.

Chemopuur

Auteur: Jurgen de Beijer
Over intens leven, ziekte, hoop, geluk en het omgaan met veranderingen
 
Leven zonder angst. Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Doelen stellen, succes vieren. We weten het eigenlijk allemaal, maar het sprekerscircuit is er vol van.
Maar nu het echte verhaal.
Jurgen de Beijer wordt op 6-jarige leeftijd geconfronteerd met een zeer agressieve vorm van prostaatkanker. Hij krijgt te horen dat hij maar een paar weken te leven heeft. Het loopt anders. Jurgen is op dit moment 45 jaar, heeft een vriendin en twee kinderen. Maar had volgens de gangbare medische ervaring al lang dood moeten zijn.

Wat doet dit met je?
Hoe is het om in reservetijd te leven?
Hoe ga je om met levensbepalende veranderingen, vooroordelen en teleurstellingen waar iedereen mee te maken krijgen?

Chemopuur is een bijzonder en inspirerend verhaal over ziekte, verdriet, angst, verlies, maar bovenal over geluk, vriendschap, hoop, succes en positiviteit.
 
Jurgen de Beijer is ondernemer, spreker en verandercoach. Hij helpt met zijn eigen bedrijf DRIVE organisaties, teams en individuen op unieke wijze wendbaar te maken bij veranderingen.

Co-ouderschap

Auteur: Hooge
Samen je kinderen opvoeden na een scheiding

Als je besluit om na een scheiding samen je kinderen te blijven opvoeden, brengt dat een heleboel geregel met zich mee. Je bent nog volop bezig met het verwerken van alle emoties rond de scheiding en met het wennen aan een nieuw leven als alleenstaande, maar je ziet en spreekt je ex-partner nog veelvuldig. Want hoewel jullie liefdesrelatie voorbij is, zijn jullie druk bezig om een nieuwe relatie op te bouwen: de van co-ouders.

Edith Hooge beschrijft in Co-ouderschap hoe je na een scheiding samen op een verantwoordelijke manier voor je kinderen kunt blijven zorgen, en tegelijkertijd een nieuw eigen leven kunt opbouwen - al dan niet met een nieuwe partner.

Daadkrachtig denken

Auteur: Rando
Voor een rijk en gelukkig leven

Dit boek leert u alles wat u aan daadkracht bezit te gebruiken, snel en trefzeker beslissingen te nemen, uw gevoel van eigenwaarde te vergroten en meer levensvreugde en zelfvertrouwen te krijgen.

Dag liefde, kom je ooit nog eens terug?

Auteur: Esmée van Doorn

Joppe is een blauw hondje dat het ene moment boven op de berg staat en het volgende moment in het diepste dal ligt. We volgen Joppe op zijn reis terug naar boven, terug naar die top. . . of zal hij opgeven. . .

De weg die Joppe aflegt staat symbool voor de 12 fases van liefdesverdriet.

Joppe legt op een leuke manier uit wat er met je gebeurt en wat je moet doen (of juist niet). Kortom EHBL: eerste hulp bij liefdesverdriet. Veel tips, do´s and dont´s, glimlachtoverende illustraties en veel opbeurende en opzienbarende feiten over het gebroken hart.

Een boek gebaseerd op de kille realiteit met veel illustraties en herkenbare voorbeelden.
Carien Karsten beschrijft de fases van liefdesverdriet op een verhelderende en helpende wijze.

Dagen die je niet vergeet

Auteur: van den Berg
Een andere kalender

Wanneer je een dierbaar iemand verliest, dan komt er op je kalender een dag bij: de sterfdag. Het helpt om zo'n dag op de kalender in te vullen in plaats van de naam van de overledene door te strepen. En ook de jaren daarna kan het iemand die rouw draagt goed doen, juist op zo'n dag een kaartje te ontvangen of iets van een ander te horen. In Dagen die je niet vergeet staat 'een andere kalender', waarop dit soort belangrijke data genoteerd kunnen worden. Marinus van den Berg stelde een bundel teksten en gedichten samen die te maken hebben met verlies en rouwverwerking. Rouwenden en mensen om hen heen vinden in dit boek herkenningspunten, inzichten en bemoedigende woorden.

De 5 talen van de liefde van kinderen

Auteur: Gary Chapman & R. Campbell

De vijf talen van de liefde van kinderen' is een heel praktisch boek over het liefhebben van je kind. Daarnaast staan in dit boek veel suggesties voor de dagelijkse communicatie met je zoon of dochter.

Elk mens, en dus ook ieder kind, heeft een eerste liefdestaal: de manier waarop hij of zij (ouderlijke) liefde het best verstaat. Soms spreken onze kinderen een liefdestaal die wij op het eerste gezicht niet helemaal verstaan. Aan de andere kant: onze kinderen begrijpen ons ook niet altijd even goed. Iedere ouder wil graag dat zijn kind zich geliefd en zeker voelt, maar uitspraken als Je weet best hoeveel ik van je houd zijn niet altijd voldoende overtuigend.

In 'De vijf talen van de liefde van kinderen' laten Gary Chapman en Ross Campbell zien hoe je de eerste liefdestaal van je kind kunt herkennen en toepassen. Door de juiste liefdestaal te spreken, namelijk de taal die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen je liefde te ervaren.

De aap op mijn rug

Auteur: Henderson
omgaan met depressies, hoe doe je dat?

Depressie is een volksziekte: een op de zes Nederlanders krijgt ermee te maken. Dit boek is bestemd voor mensen die aan depressie lijden, of het nu eenmalig of chronisch is. Maar het is ook handig voor hun vrienden, collega's en familie. De aap op mijn rug geeft een compleet en actueel overzicht van het verschijnsel en biedt tegelijkertijd een monter soort gereedschap hoe met stemmingsstoornissen om te gaan. Het beval praktische tips, feiten, herkenbare verhalen, eye-openers en adressen.brbr Marian Henderson (Den Haag, 1954) lijdt al sinds haar puberteit aan terugkerende depressies. Behalve haar persoonlijke ervaringen heeft ze bij het schrijven van De aap op mijn rug haar beroepskennis gebruikt: ze werkt al meer dan dertig jaar in de gezondheidszorg, waaronder de verslavingszorg en de psychiatrie.