Orakels

Toon als           
Volgorde

Als een boom

Auteur: Merkloos & Lisa (Vert.) Krompen

Mijn Communiboek

Ik ben net een boom, vol leven, met wortels in mijn familie en in alle mensen die vóór mij geleefd hebben.
Dankzij hen leef ik, sta ik hier, en kan ik anderen helpen.
Mijn armen en handen zijn de takken. Daarmee kan ik de wereld veroveren als ik ze open voor het leven om mij heen.
Ik leef niet voor niets. Ik maak er iets van voor mezelf en anderen.

De I Tjing gids

Auteur: van Hulzen
een praktisch handboek voor zelfhulp

De minireuzenmiereneter

Auteur: Menno Steketee

Wist je dat muizen kunnen zingen? Dat sprinkhanen heel verlegen kunnen zijn? Dat mieren een kaart maken van hun omgeving, en dat walvissen hun eigen hitparade hebben?

Dieren doen soms heel gek. Tenminste, dat vinden wij, mensen. Maar als je dieren gaat onderzoeken, blijkt dat ze niet zo gek zijn als wij vaak denken. Sterker nog: we kunnen heel veel van ze leren. In De minireuzenmiereneter vertelt Menno Steketee je precies waarom.

Menno Steketee is bioloog en journalist. Hij schreef deze verhalen over dieren voor de kinderwetenschapspagina van NRC Handelsblad.

Met illustraties van Irene Goede.

‘Het is lang geleden dat ik zo’n grappig boek las over biologie. Apen die in spoken geloven, de aardworm als groepsdier, het voorkomen van criminaliteit bij de octopus. Menno Steketee schrijft er aanstekelijk over en intussen steek je er heel wat van op. ’
– Tijs Goldschmidt, auteur van Darwins hofvijver

Gids voor tijdreizigers met bestemming toekomst op basis van de I Tjing

Auteur: Goodhope

De Mysteries van je toekomst leren kennen wordt met behulp van dit boek een makkie. Deze Gids is een verbazingwekkend accuraat voorspeller gebaseerd op de ITjing. Er gaat geen dag voorbij waarin we niet een gok moeten nemen: dit boek helpt je om de kansen op succes en geluk in jouw richting te keren.

De aanwijzingen die de Gids je geeft, zijn gebaseerd op een eeuwenoud Chinees boek, de ITjing - Het Boek der Veranderingen. Deamon Goodhope heeft zo'n vijfentwintig jaar doorgebracht met de bestudering van dit boek. Hij schreef er een gemakkelijk te gebruiken, eenduidige, glasheldere 'reisgids' bij die, mits zorgvuldig toegepast, niet alleen zal bijdragen tot spiritueel, maar ook tot materieel welbevinden.

Kunst van het kaartleggen

Auteur: Krispyn
Lenordmand, zigeunerkaarten, Tarot en de gewone speelkaarten

Er zijn vele manieren om aan de hand van de kaarten een karakteranalyse te maken en een toekomstvoorspelling te doen. Om u wegwijs te maken in al deze technieken schreef Madeleine Krispijn dit zeer uitgebreide boek.

Mihira's Meltingpot

Auteur: Hassler

In de twintig jaar van haar bestaan heeft wereldvrouwenkoor Mihira de saamhorigheid in Alkmaar en omstreken vele malen vergroot. Initiator Laura Hassler (wereldburger met een Amerikaans geboortebewijs) heeft in twee decennia honderden vrouwen uit alle windstreken met elkaar laten zingen en duizenden concertbezoekers in het hele land laten genieten van een magnifieke muzikale mix. Vooroordelen en vreemdelingenangst smolten weg door de warmte van klanken en kleuren die de Mihira-vrouwen lieten horen, zien en voelen tijdens hun vele optredens.


In "Mihira's meltingpot" laten ze de rijkdom van onze multiculturele samenleving ook nog eens proeven: ze hebben allemaal een favoriet recept prijsgegeven.


"Mihira" is het woord voor "zingen" op Madagaskar. Omdat het mooi klonk en een goede betekenis had, werd het twee decennia geleden de naam van Alkmaars kleurrijkste vrouwenkoor. Pas jaren later, toen een vluchtelinge uit Rwanda lid werd, kwam een tweede betekenis aan het licht: in Rwanda staat "mihira" voor "geluk"!


In "Mihira's meltingpot" vertellen de koorleden wat hen in Nederland gelukkig maakt en waar ze moeite mee hebben. Ze leggen uit waarom ze hier naar toe zijn gekomen, wat hun eerste indruk was en wat hun heimwee veroorzaakt. Ze beschrijven struikelblokken, strijdpunten en stralende momenten.


Tenslotte hebben alle Mihira-vrouwen een lied gekozen dat hun het meest aanspreekt - omdat het vrolijk of weemoedig stemt, omdat ze er kracht aan ontlenen of een dierbare herinnering aan hebben, omdat het hun hart opent of hun ziel raakt.

Praktisch pendelboek met gebruiksaanwijzing & 40 verschillende pendelkaarten

Auteur: Jurriaanse

Dit boek biedt de mogelijkheid om aan de hand van 40 pendelkaarten voor verschillende doeleinden antwoorden te zoeken op vragen inzake beroep, edelstenen, financiën, gezondheid, homeopathische geneesmiddelen, karaktereigenschappen, huwelijk en partnerkeuze, kleuren, kwalen, kruiden, vakantiedoelen en -bezigheden en nog vele andere facetten van het leven.

Het praktisch pendelboek is niet alleen onmisbaar gereedschap voor de pendelliefhebber, het is ook het meest direct op de praktijk gerichte werk dat ooit op dit gebied verscheen.

Tarot als synthese van westerse mystiek

Auteur: Butter

De tarot kunnen we gebruiken als orakel en als 'boek van wijsheid' waaruit wetmatigheden van de kosmos af te leiden zijn.