Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

100 recepten Koffie

Auteur: --

Bijna iedereen houdt van koffie. We kennen het natuurlijk allemaal als lekkere oppeppende drank, maar dit boek laat zien dat u er nog veel meer mee kunt. Het biedt een overvloed aan recepten voor heerlijk zoet gebak, verleidelijke desserts en warme en koude dranken. Nog verrassender is dat u koffie ook kunt gebruiken in hartige gerechten, die hierdoor een rijkere en diepere smaak krijgen. Dus of u nu iets zoets voor bij de koffie of thee zoekt, een verrukkelijk dessert, een verwarmend winters drankje of een lekker vleesgerecht, dit boek wijst u de weg.

100 recepten om van te watertanden
• Duidelijke ingrediëntenlijstjes en eenvoudige stap-voor-stapinstructies
• Bij elk recept een inspirerende foto van het eindresultaat

Als je lang ziek bent, moet je goed eten

Auteur: de Jong

Vreni de Jong Als je lang ziek bent, moet je goed eten Dieetadviezen voor kankerpatiënten, bij multiple sclerose en reuma In onze tijd willen steeds meer mensen hun voedingspatroon veranderen omdat veel levensmiddelen door de teeltwijze en door bewerkingen en chemische toevoegingen hun kwaliteit hebben verloren. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je van een voeding met aardappelen, groente en vlees overschakelen op een vegetarische voeding met groente en granen? Vreni de Jong, die o.m. medewerkster is aan het Louis Bolk Instituut, maakt in dit boekje duidelijk, dat die overschakeling een bepaald proces is en niet van de ene op de andere dag kan plaatsvinden. Op heldere wijze beschrijft zij hoe we onze spijsvertering kunnen wennen aan volle granen, wat we bij de verschillende maaltijden of als tussendoortje kunnen eten, welke alternatieven er zijn voor koffie en thee, enzovoort.

De praktische adviezen en de vele eenvoudige en originele recepten bewijzen, dat het klaarmaken en eten van volwaardig voedsel ook een plezier kan zijn, waarbij het vooral van belang is, elk fanatiek gedrag te vermijden. Het boekje richt zich in de eerste plaats tot mensen die lijden aan een langdurige ziekte.

Mevr. I..C. Baarspul, diëtiste van de Zeylmans van Emmichovenkliniek te Bilthoven, geeft in de inleiding een aantal gezichtspunten met betrekking tot de voeding voor langdurig zieken. Juist voor deze groep mensen is de overschakeling op een volwaardige voeding belangrijk, omdat een goede voeding de behandeling kan ondersteunen.

BAKKEN MET SPELT

Auteur: Hirano-Curtet, Myriam / Theres Berweger

: Verrassende recepten voor brood en gebak - EENVOUDIG, LEKKER EN GEZOND //

Spelt is door zijn rijkdom aan eiwitten, vitaminen en mineralen ijzer, magnesium en fosfor gezond voor lichaam en geest en verdient daarom een plekje in uw dagelijkse voeding. Daarnaast is dit oeroude koren ook een doeltreffende slankmaker en een krachtige fitmaker. Spelt zit namelijk boordevol voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en bevat een hoog gehalte aan koolhydraten en essentiele vetzuren, die waardevolle energie leveren aan ons lichaam. Maar bovenal is spelt gewoon heel erg lekker!

In de keuken heeft spelt al bewezen een alleskunner te zijn. Het graan is even veelzijdig als tarwe, maar heeft een beter bakresultaat. Dankzij het hoge glutengehalte en de goede welkwaliteit wordt elk broodje of gebakje luchtig en licht verteerbaar. In dit boek ontdekt u heerlijke recepten voor brood en broodjes, hartig en zoet gebak, taarten en koekjes. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van heerlijke fitnessbroodjes, blini's met zalm, knapperige sinaasappelkoekjes of een appel-vanilletaart met crême fraîche. Zodra u gerechten met spelt geprobeerd hebt, zult u dit voedzame graan met zijn unieke smaak niet meer kunnen missen!
talloze gerechten en recepten, 83pp.

Barbecuegerechten

Auteur: nvt

Een uitnodiging voor een barbecue betekent dat het tijd is om te genieten van goed gezelschap en verrukkelijk eten.

Deze recepten tonen de geweldige variëteit aan gerechten die op de barbecue bereid kunnen worden; van traditionele barbecuegerechten, zoals steaks en worstjes, tot verfijnde gerechten als een Thaise biefstuksalade.

Brioche

Auteur: Nicolas Bernarde

Een boek met alle informatie om zelf de lekkerste brioches te bakken. Brood dat op verfijnd gebak lijkt. Luxe en smaakvol, maar gemakkelijk te maken met een keukenmachine. Een verrassend feest voor alle fijnproevers!

Brood kan altijd

Auteur: Riet Sprengers

's Morgens bij het ontbijt, 's middags bij de lunch, maar 's avonds bij de warme maaltijd. En natuurlijk tussendoor als je trek hebt in iets zoets, of juist in iets hartigs. Brood is een echt basisproduct, maar ook een bron van creativiteit.
Juist door de enorme verscheidenheid aan soorten kun je er alle kanten mee op. Dit boek laat goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes. Een inspiratiebron om van brood te genieten. Op elk moment van de dag!

Cake pops

Auteur: Angie Dudley

Wat is er lekkerder dan een cupcake?! Een cake pop!

Cake pops zijn prachtig versierde, kleine, ronde cakejes, die op een stokje worden gezet. De nieuwste hit na de cupcaketrend in Nederland! Perfect voor een verjaarspartijtje of traktatie. En maak je geen zorgen, je hoeft geen meester-banketbakker te zijn om cake pops te kunnen maken: met een paar eenvoudige ingrediënten – zelfs met kant-en-klaar gekochte cake kan het! – en een mooie versiering kan iedereen zijn eigen cake pops maken. In dit boek vind je meer dan 40 inspirerende recepten voor deze heerlijke en feestelijke uitdeellolly's!

Catherine & Friends

Auteur: C. Keyl

Catherine Keyl dook in haar omvangrijke en gevarieerde kennissenkring om met hen te praten over de (emotionele) betekenis van eten. Aan de keukentafel kreeg ze verrassende uitspraken boven tafel én van iedereen ook nog eens zijn of haar favoriete recept. Kortom een boeiend boek, vol interessante verhalen en heerlijke recepten. Met: Robert ten Brink Willeke Alberti Paul Fagel Gerda Havertong Cees Dam Daphne Deckers Maarten 't Hart Sonja Bakker Rik Felderhof Annette Heffels Johannes van Dam Jessica Durlacher Andries Knevel Ebru Umar Joop Braakhekke Gerdi Verbeet Giel Beelen Thérèse Boer Danny de Munck