Eten / drinken

Toon als           
Volgorde

Als je lang ziek bent, moet je goed eten

Auteur: de Jong

Vreni de Jong Als je lang ziek bent, moet je goed eten Dieetadviezen voor kankerpatiënten, bij multiple sclerose en reuma In onze tijd willen steeds meer mensen hun voedingspatroon veranderen omdat veel levensmiddelen door de teeltwijze en door bewerkingen en chemische toevoegingen hun kwaliteit hebben verloren. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je van een voeding met aardappelen, groente en vlees overschakelen op een vegetarische voeding met groente en granen? Vreni de Jong, die o.m. medewerkster is aan het Louis Bolk Instituut, maakt in dit boekje duidelijk, dat die overschakeling een bepaald proces is en niet van de ene op de andere dag kan plaatsvinden. Op heldere wijze beschrijft zij hoe we onze spijsvertering kunnen wennen aan volle granen, wat we bij de verschillende maaltijden of als tussendoortje kunnen eten, welke alternatieven er zijn voor koffie en thee, enzovoort.

De praktische adviezen en de vele eenvoudige en originele recepten bewijzen, dat het klaarmaken en eten van volwaardig voedsel ook een plezier kan zijn, waarbij het vooral van belang is, elk fanatiek gedrag te vermijden. Het boekje richt zich in de eerste plaats tot mensen die lijden aan een langdurige ziekte.

Mevr. I..C. Baarspul, diëtiste van de Zeylmans van Emmichovenkliniek te Bilthoven, geeft in de inleiding een aantal gezichtspunten met betrekking tot de voeding voor langdurig zieken. Juist voor deze groep mensen is de overschakeling op een volwaardige voeding belangrijk, omdat een goede voeding de behandeling kan ondersteunen.

BAKKEN MET SPELT

Auteur: Hirano-Curtet, Myriam / Theres Berweger

: Verrassende recepten voor brood en gebak - EENVOUDIG, LEKKER EN GEZOND //

Spelt is door zijn rijkdom aan eiwitten, vitaminen en mineralen ijzer, magnesium en fosfor gezond voor lichaam en geest en verdient daarom een plekje in uw dagelijkse voeding. Daarnaast is dit oeroude koren ook een doeltreffende slankmaker en een krachtige fitmaker. Spelt zit namelijk boordevol voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en bevat een hoog gehalte aan koolhydraten en essentiele vetzuren, die waardevolle energie leveren aan ons lichaam. Maar bovenal is spelt gewoon heel erg lekker!

In de keuken heeft spelt al bewezen een alleskunner te zijn. Het graan is even veelzijdig als tarwe, maar heeft een beter bakresultaat. Dankzij het hoge glutengehalte en de goede welkwaliteit wordt elk broodje of gebakje luchtig en licht verteerbaar. In dit boek ontdekt u heerlijke recepten voor brood en broodjes, hartig en zoet gebak, taarten en koekjes. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van heerlijke fitnessbroodjes, blini's met zalm, knapperige sinaasappelkoekjes of een appel-vanilletaart met crême fraîche. Zodra u gerechten met spelt geprobeerd hebt, zult u dit voedzame graan met zijn unieke smaak niet meer kunnen missen!
talloze gerechten en recepten, 83pp.

Barbecuegerechten

Auteur: nvt

Een uitnodiging voor een barbecue betekent dat het tijd is om te genieten van goed gezelschap en verrukkelijk eten.

Deze recepten tonen de geweldige variëteit aan gerechten die op de barbecue bereid kunnen worden; van traditionele barbecuegerechten, zoals steaks en worstjes, tot verfijnde gerechten als een Thaise biefstuksalade.

BBQ

Auteur: Lawson
meer dan 80 barbecuerecepten

Auteur: Lawson

Het wordt tijd om te ontdekken dat u het barbecuen niet hoeft te beperken tot de weekenden. In dit boek vindt u namelijk recepten voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid. Verruim uw horizon met yakitori kipburgers of gemarineerd Marokkaans lamsvlees. Maak indruk met gekruide eendenborst of camembert met in port gedrenkte rozijnen. Met de gevarieerde recepten uit dit boek heeft u nooit een reden om de barbecue niet aan te steken.

Biologisch-dynamisch tuinieren

Auteur: Pfeiffer

Steeds meer mensen beginnen te beseffen, dat de landen tuinbouw, wil zij gezond blijven, zich niet los van de samenleving als industriële bedrijfstak dient te ontwikkelen. De oplossing voor dit probleem is voorlopig nog lang niet in zicht. Toch is het belangrijk dat dit werkje begint met een van de meest essentiële inzichten van de biologisch-dynamische methode, t. w. dat een bedrijf zich zou moeten ontwikkelen tot een binnen zichzelf besloten geheel. Dit wil zeggen dat de verschillende onderdelen ervan op elkaar zijn afgestemd en dat het zoveel mogelijk uit eigen bronnen put tot in standhouding van zichzelf. Het zijn vooral jonge mensen die momenteel, ondanks alle economische ,,tegenkrachten", vaak idealistische pogingen in deze richting wagen. Wat stof tot nadenken dus, maar verder een uitstekende stimulans voor hen die vooral met eigen handen en eigen inzet willen gaan werken aan een meer leefbaar milieu. Als we er op bescheiden schaal niet zelf een begin mee maken, komt het nooit zover. Theoretisch ,,gereedschap" is er thans in het Nederlands gelukkig voldoende voor handen. Dus werk met plezier.

Brioche

Auteur: Nicolas Bernarde

Een boek met alle informatie om zelf de lekkerste brioches te bakken. Brood dat op verfijnd gebak lijkt. Luxe en smaakvol, maar gemakkelijk te maken met een keukenmachine. Een verrassend feest voor alle fijnproevers!

Brood kan altijd

Auteur: Riet Sprengers

's Morgens bij het ontbijt, 's middags bij de lunch, maar 's avonds bij de warme maaltijd. En natuurlijk tussendoor als je trek hebt in iets zoets, of juist in iets hartigs. Brood is een echt basisproduct, maar ook een bron van creativiteit.
Juist door de enorme verscheidenheid aan soorten kun je er alle kanten mee op. Dit boek laat goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes. Een inspiratiebron om van brood te genieten. Op elk moment van de dag!

Chocolade, kookboek voor de fijnproever

Auteur: Gioffré
Kookboek voor de fijnproever.

Laat u verleiden door de onweerstaanbare geur en smaak van chocolade proef van de heerlijkste chocoladeklassiekers en laat u verrassen door de meest verrukkelijke originele recepten en maak kennis met de boeiende geschiedenis van chocolade.