Flora / Tuin

Toon als           
Volgorde

365 dagen groene vingers

Auteur: Kessing
natuurlijke tips voor binnen en buiten

Tuinarchitecte en decorateur Betty Kessing heeft in de loop der jaren een schat aan kennis verzameld op het gebied van tuinonderhoud en bloemdecoraties. In dit boek laat ze aan de hand van praktische adviezen zien hoe je door het jaar heen je tuin in goede conditie kunt houden en hoe je van verse en gedroogde bloemen prachtige decoraties kunt maken. Een even praktisch als schitterend boek, waarin het heerlijk bladeren is.

Alles over buxus

Auteur:

Tijdens de renaissance en barokperiode was buxus de geliefkoosde struik van grote tuinarchitecten die in dienst van koningen en bisschoppen indrukwekkende geometrische tuinen aanlegden. De laatste jaren beleeft buxus een ware comeback, een succes dat ongetwijfeld te danken is aan de bijzondere eigenschappen van deze struik. Als haag om de tuin, als omlijsting van een bloemperk of als vormstruik, buxus is telkens een verstandige keuze. En bovendien zijn maar weinig struiken zo gemakkelijk te onderhouden. Dit boek laat u kennismaken met buxus in al zijn elegantie en toepassingsvormen. Hierin worden de mooiste soorten uitvoerig beschreven en ingedeeld naar hun toepassingsmogelijkheden in de tuin. Tevens bespreekt de auteur de diverse manieren waarop buxus in de tuin kan worden gebruikt. Bovendien komt u ook alles te weten over vermeerdering en verzorging en, niet te vergeten, hoe u uw buxusplant in vorm snoeit en houdt. Kortom, een compleet en praktisch boek -voor elke buxusliefhebber.

Bloemen van Nederland en omringende landen

Auteur: J. Akeroyd

Meer dan 240 soorten bloemen tot in detail beschreven.


• Van elke bloem is een kleurenfoto afgebeeld.


• Een beknopt overzicht vergemakkelijkt het herkennen van de soort.


• Een kaart geeft aan waar u in Europa de bloem kunt vinden.


• Een tabel laat zien in welke maanden u de bloem kunt aantreffen.

Bloemfontein

Auteur: Pauwels

Zoals de titelknipoog naar de stad `Bloemfontein´ in Zuid-Afrika al verraadt, vormen Zuid-Afrikaanse bloemen, zoals aronskelken en protea´s, het lievelingsmateriaal van meester-bloembinder Vincent Decock. Ivo Pauwels beschrijft op een boeiende en vloeiende manier de prachtige bloemen die gebruikt zijn, en het creatieve resultaat. Isabelle Rottiers, die eerder al het boek `Stemmingen´ van Geert Pattyn fotografeerde, brengt de prachtige bloemen en bloemstukken als het ware tot leven met haar prachtige beelden. Een ideaal cadeau voor liefhebbers van `blommetjiesland´ Zuid-Afrika en voor iedereen die van kleurrijke, exotische bloemstukken houdt.

Bloemschikken voor winterse feestdagen

Auteur: Uffelen

Over bloemsierkunst is al veel geschreven. Weinig is echter bekend over interessante schikgegevens uit het verleden. Bloemschikken doen we niet zo maar. Vormgeving, kleurencombinaties, materiaalkeuze en een goede technische schikwijze; dat alles staat vanzelfsprekend in dit boek. Maar er is méér dat u weten wilt. Informatie*over achtergronden, - verrassende historische wetenswaardigheden, kerkelijke invloeden, allerlei symbolen en de vele toepassingen op de feestdagen vormen de méér-waarde van dit boek. Feestdagen zijn vaak zeer rijk aan een boeiende historie; oude culturen, Germaanse- en Romeinte godenverering en vanzelfsprekend de christelijke kerken zijn de bronnen van onze huidige feesten. Bij het lezen hier-over wordt uw inspiratie geprikkeld. Zo wordt bloemschikken nog interessanter en kunt u naast betere - of creatievere - ook meer passende schikkingen bedenken. Dit alles maakt, samen met de vele voorbeelden, tips en tekeningen, dit boek tot een uniek en waardevol bezit.

Bomen- en struiken encyclopedie

Auteur: Nico Vermeulen

De Bomen en struikenencyclopedie is een uiterst nuttig naslagwerk: handig bij het herkennen van de bomen tijdens uitstapjes, heel praktisch bij het kiezen van bomen en struiken voor uw tuin. De kleurenfoto's brengen de opvallende kenmerken van de soorten schitterend in beeld.

In de tekst vindt u de nodige gegevens om de bomen en struiken van uw keuze met succes in uw tuin te kweken.
• honderden schitterende kleurenfoto's
• nadruk op geschikte soorten voor de tuin
• duidelijke informatie over de uiteindelijke hoogte
• inzicht in de groeivorm
• herkenning van bomen en struiken in bos en veld
• uitgebreide registers op wetenschappelijke en Nederlandse naam

Buiten!

Auteur: Arjan Postma

Arjan Postma heeft in korte tijd de harten van natuurminnend Nederland veroverd. De freelance boswachter, bekend van De Wereld Draait Door, weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. Boswachter Arjan tekent in Buiten! zijn mooiste verhalen op. Hij legt uit waarom hazen de Hells Angels uit de polder zijn. Hij laat zien dat die schattige koolmeesjes eigenlijk verschrikkelijke schuinsmarcheerders zijn. En hij vertelt het wonderlijke verhaal over de travestieten onder de kemphanen. Om met Arjan te spreken: niets menselijks is de dieren vreemd. Arjan Postma leert de lezer kijken door de ogen van een boswachter. Of je nou door de bossen loopt, over het strand of in je eigen achtertuin, je zult dingen ontdekken die vroeger verborgen bleven. Wie Buiten! leest wil nog maar één ding: er zelf op uit trekken!