ISBN: 9789048830435
Kijk op Boeken Auteur: Charb

Echt, het woord ''islamofobie'' is slecht gekozen als daarmee de haat wordt bedoeld die bepaalde idioten tegen moslims koesteren. En het is niet alleen slecht gekozen, het is ook gevaarlijk. [...] De strijd tegen racisme richt zich tegen alle vormen van racisme, maar waartegen is de strijd tegen islamofobie gericht? Tegen de kritiek op een godsdienst of tegen de afschuw van zijn beoefenaars, omdat ze van buitenlandse afkomst zijn?'

Charb, vanaf 1992 een van de pijlers van Charlie Hebdo en een fervent voorvechter van gelijke rechten, getuigt van zijn ongerustheid over het feit dat hij de strijd tegen racisme verdrongen ziet worden door een strijd voor de bescherming en de promotie van een godsdienst. De term 'islamofobie' suggereert immers dat het erger is om de islam - dat wil zeggen, een manier van denken die op zich prima aanvechtbaar is - te verafschuwen dan moslims. Maar kritiek hebben op een godsdienst is geen misdrijf, terwijl iemand discrimineren op grond van zijn religieuze afkomst dat ontegenzeglijk wel is.

Dit essay laat goed zien dat zowel racisten als radicale islamisten, demagogische politici en luie journalisten met het woord 'islamofobie' prima uit de voeten kunnen.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Vandaag besteld, maandag verzonden.
Over de staat van onze artikelen
 1. Boeken zijn altijd tweedehands en afkomstig van particulieren, kringloopwinkels en overtollige voorraad van boekhandels. Klik hier voor meer informatie over wat er allemaal aan een boek kan mankeren.
Hoe werkt kopen bij Drie voor een Tientje?
 1. U betaalt 8 euro voor één boek, exclusief verzendbijdrage.
 2. U betaalt 9 euro voor twee boeken, exclusief verzendbijdrage.
 3. U betaalt 10 euro voor drie boeken, exclusief verzendbijdrage.
 4. Elk extra boek koopt u voor 3,33 euro.
Verzendbijdrage
 1. NL: € 6,25 met DHL.
 2. Verzending naar Belgie is niet mogelijk
 • subtitles product.description
  Auteur: Charb

  Echt, het woord ''islamofobie'' is slecht gekozen als daarmee de haat wordt bedoeld die bepaalde idioten tegen moslims koesteren. En het is niet alleen slecht gekozen, het is ook gevaarlijk. [...] De strijd tegen racisme richt zich tegen alle vormen van racisme, maar waartegen is de strijd tegen islamofobie gericht? Tegen de kritiek op een godsdienst of tegen de afschuw van zijn beoefenaars, omdat ze van buitenlandse afkomst zijn?'  Charb, vanaf 1992 een van de pijlers van Charlie Hebdo en een fervent voorvechter van gelijke rechten, getuigt van zijn ongerustheid over het feit dat hij de strijd tegen racisme verdrongen ziet worden door een strijd voor de bescherming en de promotie van een godsdienst. De term 'islamofobie' suggereert immers dat het erger is om de islam - dat wil zeggen, een manier van denken die op zich prima aanvechtbaar is - te verafschuwen dan moslims. Maar kritiek hebben op een godsdienst is geen misdrijf, terwijl iemand discrimineren op grond van zijn religieuze afkomst dat ontegenzeglijk wel is.  Dit essay laat goed zien dat zowel racisten als radicale islamisten, demagogische politici en luie journalisten met het woord 'islamofobie' prima uit de voeten kunnen.
 • library_books Kenmerken
  Taal Nederlands
  Thema Subject Code QRA , DNL
  Verschijningsdatum december 2015
  Vertaald door Gertrud Maes | Gertrud Maes
  Publicatiedatum 20151220
  Publicatiedatum 20151215
  Vertaler Gertrud Maes
  Vertaler Martine Woudt
  Taal dut
  Kaarten inbegrepen Nee
  Uitgever Lebowski
  Illustraties Nee
  Gemiddelde leestijd 2 h
  Rubriekspad <Boeken><Poezie, Bloemlezingen & Letterkunde><Literaire essays>
  Rubriekspad <Boeken><Religie, Spiritualiteit & Filosofie><Religie>
  Extra groot lettertype Nee
  Druk 1
  Category Poezie, Bloemlezingen & Letterkunde
  Category Literaire essays
  Category Religie, Spiritualiteit & Filosofie
  Category Religie
  Category Boeken
  Bindwijze Paperback
  Auteur Stéphane Charbonnier
  Auteur Charb
  Afmetingen 21 x 13,5 x 0,9 cm
  Aantal pagina's 88 pagina's
  NUR 323
 • label Onderwerpen