ISBN: 9789045018379
Kijk op Boeken Auteur: de Korte
Droomanaliste Karin de Korte-Munk sprak tussen 1996 en 2004 vele malen met prins Bernhard. Aanvankelijk gingen de gesprekken alleen over de dromen van de Prins: over zijn liefde voor dieren, zijn broze gezondheid en zijn moeder.

Maar al snel vertrouwde de Prins zijn gesprekspartner steeds meer toe: 'Ach mensch, ik leg mijn hele ziel voor jou bloot.' Van de ontmoetingen maakte Karin de Korte- Munk aantekeningen, eerst alleen als notities voor haarzelf, maar later ook om er, metinstemming van de Prins, een boek over te kunnen schrijven. Haar observaties geven een beeld van een opgewekte prins, die de touwtjes graag in handen had: 'Zeg eens, hoe vaak ben jij vreemdgegaan?' Maar ze laten ook haarscherp zien hoe de Prins zijn laatste, kwetsbare dagen doorbracht. Basta is een unieke, met veel humor en vaart geschreven kroniek van de laatste jaren van prins Bernhard.

Het is het verslag van een vrolijk tweegesprek – 'Wat ben je toch een kreng, je spreekt me steeds tegen, dat ben ik niet gewend' –, maar ook het ontroerende portret van een oude man in een groot paleis, die meer met zijn innerlijke leven bezig was dan zijn biografen konden weten.
*

Selecteer hieronder het gewenste exemplaar:

Vandaag besteld, maandag verzonden.
Over de staat van onze artikelen
 1. Boeken zijn altijd tweedehands en afkomstig van particulieren, kringloopwinkels en overtollige voorraad van boekhandels. Klik hier voor meer informatie over wat er allemaal aan een boek kan mankeren.
Hoe werkt kopen bij Drie voor een Tientje?
 1. U betaalt 8 euro voor één boek, exclusief verzendbijdrage.
 2. U betaalt 9 euro voor twee boeken, exclusief verzendbijdrage.
 3. U betaalt 10 euro voor drie boeken, exclusief verzendbijdrage.
 4. Elk extra boek koopt u voor 3,33 euro.
Verzendbijdrage
 1. NL: € 6,25 met DHL.
 2. Verzending naar Belgie is niet mogelijk
 • subtitles product.description
  Auteur: de Korte
  Droomanaliste Karin de Korte-Munk sprak tussen 1996 en 2004 vele malen met prins Bernhard. Aanvankelijk gingen de gesprekken alleen over de dromen van de Prins: over zijn liefde voor dieren, zijn broze gezondheid en zijn moeder.  Maar al snel vertrouwde de Prins zijn gesprekspartner steeds meer toe: 'Ach mensch, ik leg mijn hele ziel voor jou bloot.' Van de ontmoetingen maakte Karin de Korte- Munk aantekeningen, eerst alleen als notities voor haarzelf, maar later ook om er, metinstemming van de Prins, een boek over te kunnen schrijven. Haar observaties geven een beeld van een opgewekte prins, die de touwtjes graag in handen had: 'Zeg eens, hoe vaak ben jij vreemdgegaan?' Maar ze laten ook haarscherp zien hoe de Prins zijn laatste, kwetsbare dagen doorbracht. Basta is een unieke, met veel humor en vaart geschreven kroniek van de laatste jaren van prins Bernhard.  Het is het verslag van een vrolijk tweegesprek – 'Wat ben je toch een kreng, je spreekt me steeds tegen, dat ben ik niet gewend' –, maar ook het ontroerende portret van een oude man in een groot paleis, die meer met zijn innerlijke leven bezig was dan zijn biografen konden weten.
 • library_books Kenmerken
  NUR 698
  Aantal pagina's 160 pagina's
  Afmetingen 20,8 x 13,4 x 1,6 cm
  Auteur Karin de Korte
  Auteur de Korte
  Bindwijze Hardcover
  Category Boeken
  Category Geschiedenis
  Category Koningshuizen
  Category Europa
  Category Biografieen & Waargebeurd
  Product lengte 208
  Product breedte 134
  Product hoogte 16
  Gewicht (gr) 286
  Druk 1
  Extra groot lettertype Nee
  Rubriekspad <Boeken><Geschiedenis>
  Rubriekspad <Boeken><Geschiedenis><Europa>
  Rubriekspad <Boeken><Biografieen & Waargebeurd><Koningshuizen>
  Gemiddelde leestijd 4 h
  Illustraties Met illustraties
  Uitgever Atlas
  Kaarten inbegrepen Nee
  Taal dut
  Publicatiedatum 20101101
  Subtitel De laatste jaren van een droomprins
  Taal Nederlands
  Thema Subject Code NHD
  Uitgever Atlas-Contact
  Verschijningsdatum november 2010
 • label Onderwerpen